ZŠ Mnichovická, Kolín > Prosím vybrat rubriku ;-) > Sportovní akce – září 2016

ATLETICKÝ DEN

Jako již tradičně sportovní události nového školního roku začínají na naší škole sportovním atletickým dnem. Tentokrát se konal ve středu 14. října stejně jako vždy na kolínském atletickém stadionu. Letos se ho zúčastnili žáci čtvrtých až devátých tříd. Celkem tento den sportovalo 176 žáků. Všechny kategorie soutěžily ve čtyřech disciplínách. Žáci čtvrtých až sedmých tříd závodili v běhu na 60 m, skoku do dálky, hodu míčkem a v běhu na 400 m. Žáci osmých a devátých tříd měli místo hodu míčkem vrh koulí. Vzhledem k nádhernému počasí si tento den žáci i učitelé dostatečně užili a v průběhu jednotlivých disciplín jsme mohli být svědky mnoha zajímavých výkonů.

 

PŘESPOLNÍ BĚH

Ve středu 21. září se konala první mezi školní sportovní atletická soutěž. Byl jím závod v přespolním běhu. Závodilo se celkem ve třech kategoriích – žáci prvního stupně, mladší žáci druhého stupně a starší žáci druhého stupně zvlášť chlapci a dívky. V každé kategorii běželo vždy minimálně 70 běžců, v některých až 100 běžců. Naším nejlepším závodníkem se stal Marek Soukup z páté třídy, který svou kategorii suverénně vyhrál a porazil všech 74 soupeřů.  Zajímavých míst ve svých kategoriích dosáhli i další žáci a žákyně – desátá Lenka Loužilová (8. třída), dvanáctý Michal Švarc (9. třída), třináctá Barbora Krausová (5. třída), čtrnáctý Přemek Kvasil (5. třída). Nejlepšího umístění v družstvech dosáhla děvčata z prvního stupně (NETYKOVÁ, BERANOVÁ, DOHANIČOVÁ, KODĚROVÁ, KRAUSOVÁ, ČÍŽKOVÁ), která si doběhla pro čtvrté místo z celkem dvanácti škol. Šesté místo ve svých kategoriích vybojovali chlapci z prvního stupně a mladší dívky z druhého stupně. Za zmínku stojí ještě osmé místo mladších chlapců.

 

ATLETICKÝ TROJBOJ ŽÁKŮ 4. A 5. TŘÍD

V pátek 23. září proběhl atletický závod pro žáky a žákyně čtvrtých a pátých tříd. Závodilo se v běhu na 50 metrů, hodu míčkem a skoku dalekém. Konečnou disciplínou byla štafeta. V této soutěži se nám vždy medailově dařilo a nebylo tomu jinak ani letos. Tři zlaté, čtyři stříbrné, jedna bronzová a dvě čtvrtá místa.

První místa :   Kristýna Meszárosová – hod míčkem

Laura Netyková – běh na 50 m

Tomáš Pěnkava – běh na 50 m

 

Druhá místa : Marek Soukup – hod míčkem

Tereza Beranová – běh na 50 m

Tomáš Pěnkava – skok daleký

Přemysl Kvasil – skok daleký

 

Třetí místo :    Jan Figar – běh na 50 m

 

Čtvrtá místa :  Laura Netyková – skok daleký

štafeta 5. třídy