ZŠ Mnichovická, Kolín > Školní akce > Projekty > Mezinárodní projekty

Naše škola je aktivní i v rámci mezinárodních projektů. V rámci programu Erasmus+ se nám nyní podařilo, jako jedné z mála základních škol v České republice, být úspěšní hned ve dvou projektech.

Ve školních letech 2017-2019 se naše škola zúčastní projektů Erasmus+  v rámci aktivity KA2. První z nich (s názvem Folk Traditions – United in Diversity), ve kterém je naše škola koordinátorem, bude zaměřen na lidové tradice, tance a písně. Účastnit se ho budou žáci 4. – 9. ročníků. Druhý, ve kterém je koordinátorem španělská škola (Historical borders in Europe: Ancient limits, New Opportunities), se pokusí žákům přiblížit vliv Evropské unie na jejich každodenní život – zejména se zaměří na hranice států a jejich proměny. Tohoto projektu se budou účastnit především žáci 8. a 9. ročníků.

Ve školních letech 2017-2019 se naši žáci podívají do mnoha zemí Evropské unie (do Španělska, Portugalska, Itálie, Polska, Slovinska a na Slovensko). Cestovat budou žáci prvního i druhého stupně, naše škola také přivítá návštěvy z těchto států.