ZŠ Mnichovická, Kolín > Informace > Informace ke konzultacím žáků 9. ročníku

Konzultace k přijímacím zkouškám pro žáky 9. ročníků

 

Konzultace budou probíhat 2x týdně (pravděpodobně úterý a čtvrtek) v rozsahu 4 vyučovacích hodin. Blok českého jazyka 1,5 hodiny, přestávka 15 minut, blok matematiky 1,5 hodiny. Konzultace jsou pro žáky dobrovolné, pokud na ně budou žáci zákonným zástupcem přihlášeni, je třeba, aby docházeli po celou dobu přípravy na přijímací zkoušky. Konzultace jsou určené pouze pro žáky, kteří budou konat jednotnou přijímací zkoušku. Omluvenky budou přijímány prostřednictvím elektronické žákovské knížky, omlouvání platí v souladu se školním řádem do 3 kalendářních dnů. Termíny konzultací a rozdělení žáků do skupin vám zašlu do 10. 5. 2020. Skupiny mohou být smíšené z různých tříd a nelze je měnit ani doplňovat v průběhu měsíce.

 

Podmínky konzultací:

  1. Žáci budou rozděleni do 2 skupin. Konzultace probíhají 2x týdně. Nástup 1. skupiny bude v 7.45 hod., nástup 2. skupiny v 8.00. Konec konzultací v 11.00 a v 11.15. Žáci přichází před školu v přesně určený čas, pozdní příchody nejsou z bezpečnostních důvodů (odvádění žáků vyučujícím) tolerovány.
  2. Žáci vyčkají před školou v rozestupech 2m na příchod vyučujícího, který jim změří teplotu a poté odvede do třídy. Pro všechny žáky nacházející se před školou platí povinnost zakrytí úst a nosu. Vstup do budovy školy je umožněn pouze žákům, nikoliv doprovázejícím osobám.
  3. Při přesunech žáci dodržují odstup 2 metry.
  4. Neprodleně po příchodu do tříd si musí každý žák omýt ruce a použít připravenou dezinfekci na ruce.
  5. Ve třídě budou sedět v lavici po 1. Po celou dobu konzultací platí pro žáky 9. ročníků povinnost zakrytí úst a nosu. Každý žák bude mít u sebe 2 roušky a sáček na uložení použité roušky.
  6. Žáci si po každém vzdělávacím bloku umyjí a vydezinfikují ruce ve své třídě.
  7. Na toaletu odchází v době přestávky po jednom – žákům budou vyhrazeny toalety v patře jejich třídy. Po použítí toalet si opět umyjí a vydezinfikují ruce.
  8. Ve škole nesmí docházet ke kontaktu mezi skupinami.
  9. Po konzultaci dovede vyučující žáky opět v rozestupech zpět před školu.
  10. Stravování pro žáky není zajištěno.

 

Žák je povinen dodržovat stanovená hygienická pravidla; jejich nedodržování, po upozornění zákonného zástupce žáka, je důvodem k nevpuštění žáka do školy, k vyřazení žáka z přípravy.

 

Z bezpečnostních důvodů doporučuji žákům kromě roušek i bezpečnostní štíty. V případě, že by se u některého žáka či vyučujícího prokázala nákaza, musí celá skupina nastoupit do karantény (neradi bychom tedy ohrozili možnost zúčastnit se z tohoto důvodu přijímacích zkoušek na SŠ).

 

Nikdo s příznaky infekce dýchacích cest, které by mohly odpovídat známým příznakům COVID-19 (zvýšená tělesná teplota, kašel, náhlá ztráta chuti a čichu, jiný příznak akutní infekce dýchacích cest), nesmí do školy vstoupit.

 

Pokud by žák v průběhu konzultací vykazoval některý z možných příznaků, bude umístěn do samostatné místnosti a budou kontaktováni zákonní zástupci žáka, kteří zajistí okamžité vyzvednutí žáka. O podezření informuje škola hygienickou stanici Kolín.

 

Zákonný zástupce je povinen vyjádřit zájem o docházku svého dítěte do 7. 5. 2020 – přihlásit je možné ZDE. Na pozdější přihlášení nebude brán zřetel (po tomto termínu již nelze nikoho dodatečně do skupiny zařadit).

 

Zákonný zástupce je povinen podepsat čestné prohlášení, které naleznete příloha_čestné_prohlášení(1). Žák ho odevzdá 1. den před školou vyučujícímu. Bez podepsaného prohlášení nelze žáka do školy vpustit.