ZŠ Mnichovická, Kolín > Školní akce > BOBŘÍK INFORMATIKY

I přes dálkovou výuku se tento rok naše škola premiérově účastnila soutěže Bobřík informatiky. Jde o celostátní soutěž, pořádanou Jihočeskou univerzitou, podporovanou Ministerstvem školství. Soutěží se v pěti věkových kategoriích od 4. ročníku základní školy až po maturitní ročníky.

Soutěžící odpovídali na otázky z oblasti informatického myšlení, algoritmizace, porozumění informacím, řešení problému a digitální gramotnosti.

Účast byla dobrovolná a tak děkujeme a oceňujeme všech 68 účastníků, kteří si našli chuť i čas vyplnit online test v předem dohodnutou dobu.

Gratulujeme všem úspěšným řešitelům, naše škola má celkem 8 úspěšných řešitelů v kategorii Mini (4.-5. třída) a 8 v kategorii Benjamin (6.-7. třída). Dále se soutěžilo ještě v kategorii Kadet (8.-9. třída)

V kategorii Mini se nejlépe umístili: Jiří Mensaroris (176 bodů), Barbora Košnarová (161 bodů), Nela Rybníčková (136 bodů). Dále mezi úspěšné řešitele patří: Anežka Králová, Magdaléna Kadlecová, Jáchym Titěra, Lidmila Kvasilová, Šimon Soukup.

V kategorii Benjamin se nejlépe umístila: Eliška Vaňková (140 bodů), Viktorie Včeláková (136 bodů), Kristýna Ulrichová (133 bodů). Dále mezi úspěšné řešitele patří: Kristýna Haviarová, Kateřina Váňová, Veronika Grumlová, Johana Holá, Dominika Plachá.