ZŠ Mnichovická, Kolín > Úspěchy školy > 1. místo v soutěži Future Factory 2020/21 – velký úspěch pro Ondru Boudníka z 5.A

Dne 23. února se v online aplikaci Google Meet konalo vyhlášení výsledků soutěže Future Factory 2020/21. Jde o soutěž, ve které děti stavěly továrny budoucnosti v prostředí Minecraft, natočily o tom film a svůj projekt dokázaly i veřejně odprezentovat.

Soutěže se účastnilo 25 týmů a celkem 45 jednotlivců, z toho bylo vybráno 14 finalistů. Mezi finalisty bylo celkem pět žáků naší ZŠ. Projekty dětí se zabývali a hodnotili Ti nejpovolanější – čelní odborníci pro průmyslové systémy, odborným poradcem byl například i vesmírný architekt Tomáš Rousek. Porotci oceňovali kreativitu, děti je prý v tomto ročníku doslova překvapily i způsoby využívání tzv. „red stone“ a „command blocků“ (použití těchto prvků vyžaduje znalost základů programování).

Hodnotily se i prezentace dětí, bylo podotknuto, že v praxi kolikrát i velcí průmyslníci mají problém se spuštěním prezentace a sdílením obrazovky, děti tento krok zvládají aktuálně zcela bravurně a přirozeně…

Slova na závěr pro ty, kteří se v rámci naší ZŠ také účastnili, ale nestáli nakonec na stupních vítězů z úst jednoho z porotců: „V tom, co děláte, miřte vždy na měsíc, protože, i když jej minete, zůstanete stále mezi hvězdami.“ A to se všem našim finalistům podařilo.