ZŠ Mnichovická, Kolín > Školní akce > Projekty > Mezinárodní projekty na Pětce – ocenění kvality

Radujme se vespolek! Projektové týmy žáků a pedagogů zapojené do eTwinningových projektů s názvy ADVENTUROUS LEARNERS a STEAM BOOK CLUB dosáhly na mezinárodní standard kvality a bylo jim uděleno ocenění QUALITY LABEL. Co to znamená? Náš školní tým prokázal kvalitu v implementaci digitálních obsahů do výuky, v projektu STEAM BOOK CLUB žáci pracovali s online nástěnkou PADLET, připojili se z domova na mezinárodní konferenci přes ZOOM a komunikovali anglicky, účastnili se KAHOOTU v mezinárodním týmu hráčů. Četli jsme česky i anglicky, příběhy badatelsky zkoumali (Jak zjistit hmotnost a objem Gingerbreadmana? Jakými postupy zkonstruovat padák pro Jacka? Která konstrukce/materiál funguje nejlépe? Jak spolu souvisí Hungry Caterpillar, robůtci Bee-Boti a Ozoboti? atd.)

Závěr projektu ADVENTUROUS LEARNERS se načasováním úžasně propojil s ukončením distanční výuky a doporučením MŠMT trávit co nejvíce času výukou venku. V rukách pedagogů tedy ožily nápady z www.ucimevenku.cz a sdílené nápady z mezinárodního setkání účastníků ADVENTUROUS LEARNERS. Zkoumala se osová souměrnost, vyráběly se zlomkové tyče, krokovalo se, zpívalo, vznikl landart a mandaly z přírodnin, utvářeli jsme příběh pomocí gamebooků a hlavně – posilovali jsme soudržnost jednotlivých tříd teambuildingovými aktivitami.

Zároveň se na Pětce dějí úžasné věci i mimo projekty, držme si tedy palce, ať nám zdraví a chuť objevovat vydrží i tento školní rok.

Tým pedagogů Pětky