ZŠ Mnichovická, Kolín > Školní akce > Projekty > ZŠ Mnichovická Kolín – Pětka mezinárodní

Prioritou naší školy je provázet žáky vzdělávacím procesem tak, abychom je podpořili v růstu v osoby schopné nalézt a rozvíjet své talenty a sny, spolupracovat s vrstevníky v prorůstovém prostředí, být zodpovědný sám za sebe, plánovat svůj posun a komunikovat potřeby své i svého týmu.
Uspět se nám daří i díky účasti v mezinárodních projektech. Naši žáci mají možnost se aktivně účastnit projektů Erasmu+, pracují v mezinárodních týmech, zapojují digitální kompetence, komunikují v AJ a navštěvují partnerské školy. Programátoři z Pětky ve školním roce 2022/2023 spojili své síly se žáky z Polska a Slovenska a v eTwinningovém projektu 3D OZDOBY vytvořili o hodinách Inf podklad pro tisk ozdob na vánoční stromek na 3D tiskárně. Návrhy na 3D tisk poté žáci z partnerských škol posdíleli a své školy vánočně vyzdobili ozdobami navrženými v mezinárodních týmech. Projekt vedla Mgr. Iva Hervertová.
Erasmáci a eTwinneři z Pětky spolupracující na projektu Culture Promotes Teaching and Learning v mezinárodních projektech programovali v rámci Code Weeku, vytvářeli Kahoot! a Baamboozle herní prezentace, e-booky věnované národním hrdinům, hráli divadlo a společně animovali.
Oba projekty byly oceněny prestižní National Quality Label.
Projekt Singing with ukulele dosáhl letos na European Quality Label. Projekt vedla Mgr. Markéta Rosenkrancová.
Ve školním roce 2023/2024 nás čeká spolupráce v projektu eTwinning Twinbus, v projektu Erasmu+ zaměřeném na CLIL (Maďarsko), vedení debat (Polsko) a rozvoj Soft Skills (Španělsko).
Mezinárodním projektům se u nás daří díky týmové podpoře mezi kolegy – naši žáci si věří při komunikaci v mezinárodních skupinách i díky sebedůvěře získané v hodinách Aj s Davidem McEwanem a AJ týmem. Děkujeme žákům, kolegům, zákonným zástupcům a vedení školy za podporu a spolupráci.
Za tým Pětky
Mgr. Martina Hořejšová