ZŠ Mnichovická, Kolín > Školní akce > Kulturní akce > ŠKOLNÍ KOLO „RECITAČNÍ PŘEHLÍDKY 2024“

Ve středu 21. února se již potřetí uskutečnilo školní kolo v recitaci určené pro žáky I. a II. stupně za účasti 54 přednášejících. Sešli se ti nejšikovnější a nejstatečnější ze všech tříd z celé školy. Recitaci doprovázela příjemná atmosféra. Podle rozesmátých tváří dětí spolu s pochvalnými slovy zúčastněných posluchačů lze soudit, že se všem dopoledne s poezií velmi líbilo a v mnohém je obohatilo o kulturní zážitek z této uskutečněné akce.

Děti si odnesly medaile, diplomy a drobné dárky za jejich skvělé výkony. Jakožto porota jsme to tentokrát neměly vůbec jednoduché, byly jsme dojaté; děti se připravovaly velmi svědomitě a na celkovém výkonu to bylo také znát.

Recitovali:

Tereza Tesařová, Hubert Němec, Alžběta Reichlová, Adéla Bajerová, Anna Palkovičová, Zachariáš Čech, Vilém Punčochář, Ondřej Pechar, Jakub Machač, Kristýna Chladová, Natálie Pazderová, Šimon Zalabák, Barbora Prylová, Lukáš Kukal, Linda Papoušková, Vít Šotola, A. P. Reichl, Lenka Straková, Ema Begovská, Kateřina Lejnarová, Karolína Slavíčková, Natálie Pejsarová, Jakub Kosař, David Štengl, Anna Šandová, Markéta Vavricová, Michaela Kolářová, Emílie Vašků, Majda Hubnerová, A. M. Varga, Johanka Peštová, Valerie Šubotníková, Valerie Černá, Emílie Králová, Olivia Mazura, Barbora Papoušková, Nikola Mejstříková, Jana Vokounová, Tereza Pšenská, Adéla Remlerová, Viktorie Pilnerová, Ondřej Sýkora, Alžběta Holá, Michaela Kukalová, Alžběta Hubnerová, Nella Mazura, Alena Šobrová, Mathias Kiesler, Linda Bašistová, Aneta Ledrová, Nikola Najmanová, Natálie Sýkorová, Dominika Krylová, Sarah Šantrůčková

Výsledky:

I. kategorie (1. třídy):

  1. místo: Anna Palkovičová (1. A)
  2. místo: Hubert Němec (1. A)
  3. místo: Vilém Punčochář (1. B)

II. kategorie (2. – 3. třídy):

  1. místo: Ema Begovská (3. A)
  2. místo: Anna Šandová (3. B)
  3. místo: Šimon Zalabák (2. B)

Zvláštní ocenění za výběr textu a jeho dramatizaci získala – Natálie Pejsarová (3. B).

III. kategorie (4. – 5. třídy):

  1. místo: Alžběta Holá (5. B)
  2. místo: Johanka Peštová (4. A)
  3. místo: Ondřej Sýkora (5. B)

Zvláštní ocenění za výběr textu a jeho procítěné podání získala – Tereza Pšenská (5. A).

IV. kategorie (6. – 9. třídy):

  1. místo: Linda Bašistová (7. B)
  2. místo: Dominika Krylová (9. B)
  3. místo: Mathias Kiesler (7. A)

Těšíme se zase na příští rok!

VŠEM zúčastněným patří velká gratulace za jejich snahu, odvahu a nadšení.

Mgr. Petra Prylová, Mgr. Šárka Růžková, Mgr. Monika Čechová