ZŠ Mnichovická, Kolín > Školní akce > Projekty > Mezinárodní projekty – ocenění kvality

S radostí sdílíme obrovský úspěch: eTwinningový projekt ADVENTUROUS LEARNERS získal po ocenění kvality v národním měřítku (National Quality Label) i Evropskou cenu kvality – vysoce ceněnou European Quality Label. Toto ocenění je důkazem toho, že naše práce, práce studentů a celé školy odpovídá vysokým evropským měřítkům.

Projekt kmenově probíhal v současné 4.A a B, a to po dobu školního roku 2020/2021. Projektové aktivity zahrnovaly CLIL: tedy zapojení cizího jazyka (AJ) do vzdělávacích aktivit napříč školními předměty. Používali jsme online nástroje a aplikace – Zoom při videokonferencích, v Pixton Comic Makeru si každý žák vytvořil svého avatara a komiks. Digitální obsah se v projektu objevil díky Jamboardu, Baamboozlu, Mentimeteru, Canvě či Wordwallu. Programovalo se, vyprávělo, bádalo. Významná část projektu byla zaměřena na učení venku. V této části se do projektových aktivit za naši školu zapojilo velké množství tříd, pedagogů i školní družina. Inspirovali jsme se webem www.ucimevenku.cz i ostatními projektovými partnery. Jedna z aktivit vyústila ve spolupráci s o.p.s. Prostor+, vytvořili jsme venkovní bludiště pro festival V Lese Fest.

Cena European Quality Label je tedy zasloužená společným úsilím žáků celého mezinárodního týmu a jejich pedagogů. Radost zavládla v týmu ve složení Martina Hořejšová, Zuzana Šmahelová, David McEwan, Radka Špačková, Linda Čechová, Kateřina Novotná, Iva Hervertová, Dana Tvrzníková, Markéta Rosenkrancová, Blažena Pecháčková, Eva Nováková, Dáša Dusová, Lucie Kolková, Teuta Lagia, Glenda McKeown, Cristina Hriscu, Burcu Ata Bilgili a Ümmügül Çalışkan.

Děkujeme vedení Pětky za podporu!