ZŠ Mnichovická, Kolín > Školní akce > Vánoční 3D ozdoby jako projekt eTwinning

Společně se žáky z naší školy jsme se zapojili do projektu eTwinning. Tento projekt vznikl na konferenci Umělá inteligence v projektech eTwinning ve Wroclawi v Polsku, na které jsem měla možnost se zúčastnit. Zde jsem nalezla partnery z Polska a Slovenska pro náš projekt.

Cílem našeho projektu bylo nejen vytvořit 3D ozdobičky na stromeček vytištěné na 3D tiskárně, ale naučit se i nové techniky a praktiky od zahraničních partnerů. Pracovali jsme v programech Tinkercad a Doodle3D, sdíleli video návody a návrhy svých výtvorů.

Návrhy ozdobiček jsme nejdřív vytvořili v příslušných programech. Potom jsme je na 3D tiskárně vytiskli. Dalším krokem bylo zdobení, vlastně DIY craft. K tomu jsme využili barevné washi pásky, třpytky a lepící třpytivé kamínky.

Z našich krásných ozdobiček jsme jsme na závěr měli vytvořit výstavu. My jsme zvolili standardně stromeček, který jsme dozdobili vytvořenými ozdobami.

U nás ve škole jsme navíc toto téma využili i pro vánoční tvořivou dílničku s 3D tiskem, kde si libovolně žáci mohli přijít vytvořit vlastní ozdoby na stromeček a dozdobit si je.

Práce i spolupráce se zahraničními partnery nám šla hezky od ruky. Na proces tvorby, výsledek naší práce i našich partnerů se můžete podívat v následující galerii.