ZŠ Mnichovická, Kolín > Školní akce > Projekty > Hlasujeme, kam s výtěžkem jarmarku

Na co přispět z výtěžku Jarmarku 2023?   Nabídku zpracovali členové parlamentu. Korálkové hlasování v pátek u stromečku.

 

Nejdřív střecha 

Člověk bez domova potřebuje nejdřív střechu a pomocnou ruku

https://www.nejdrivstrecha.cz/

 

 Ostrov Naděje – komunitní centrum na Rusinga Island v Keni 

 

Rusinga Island je malý ostrůvek na Viktoriině jezeře v západní části Keni, kde žije asi 22 tisíc obyvatel, z nichž téměř polovinu tvoří děti do 15 let. Je to odlehlá, velmi chudá oblast, kde se většina lidí živí pouze drobným zemědělstvím a rybolovem. Choroby jako malárie, TBC, AIDS, břišní tyfus, parazitická onemocnění atd. jsou zde spolu s podvýživou a nedostatečnou zdravotní péčí obrovským problémem, jenž má mimo jiné za následek i narůstající počet sirotků. Kvůli nedostatku pracovních příležitostí žije na ostrově velký počet chudých rodin. Pro jejich děti, stejně jako jako pro úplné sirotky, je přístup ke kvalitnímu stravování a vzdělávání velmi obtížný a omezený. Informace a nové technologie sem pronikají jen pomalu.

Komunitní centrum vybudované na ostrově Centrem Narovinu je komplexní odpovědí na problémy a potřeby tamní komunity, je ale zároveň i vzdělávacím centrem, příkladem komunitní spolupráce, výzvou k překonávání předsudků i ukázkou aplikace udržitelných technologií (fotovoltaika, úpravna vody, zavlažovací systém, větrná elektrárna, kompostovací záchody, rybníky a klece na chov ryb apod.). Projekt se postupně rozvíjí od roku 2003, v současné době tvoří areál přes 20 staveb a rozsáhlá farma. Sirotčinec poskytuje nový domov 75 sirotkům, kteří bydlí ve 3 ubytovnách.

https://www.centrumnarovinu.cz/

 

Skutečný dárek

Projekt  organizace Člověk v tísni: Pomáháme tam, kde je to potřeba. Projekt běží od roku 2009 a díky českým dárcům jsme dokázali pomoci tisícům lidí.

https://www.skutecnydarek.cz/

 

 

SOS dětské vesničky

Jsme tady pro děti, jejichž životem se právě prohnala bouře a rodiče se o ně nemohou, neumějí nebo nechtějí postarat. Snažíme se, aby přesto poznaly láskyplný domov a prožily radostné dětství.

https://www.sos-vesnicky.cz/

 

Koza nebo slepice

Zakoupením ADRA Dárku pomůžete lidem zasaženým přírodní katastrofou či válkou. Výtěžek z ADRA Dárků putuje ze 100 % na přímou podporu lidí v nouzi, kterým ADRA pomáhá překonat krizové situace a postavit se na vlastní nohy.

https://darek.adra.cz/

 

Fond humanity Českého červeného kříže

Český červený kříž zřídil Fond humanity ČČK zejména za účelem:

  • zmírňování útrap v případě válečných stavů, katastrof a jiných mimořádných událostí, ohrožujících životy, zdraví a majetek lidí formou okamžité humanitární pomoci a následné pomoci při likvidaci následků těchto stavů a událostí,
  • řešení nárazových tíživých, život nebo zdraví ohrožujících, sociálních stavů,
  • poskytování pomoci zdravotně oslabeným, postiženým, či jinak potřebným občanům,
  • realizace a rozvoje humanitárních aktivit, zřizování a provozování sociálních a zdravotnických zařízení a provádění činností a akcí přímo souvisejících s naplňováním poslání a úkolů ČČK

https://www.cervenykriz.eu/