Pondělí 27. 3. nebyl pro naše čtvrťáky a zejména prvňáčky jen tak obyčejný den ….. Ku příležitosti března – měsíce knihy a blížícím se již 17. ročníkem  akce knihoven „Noc s Andersenem“ jsme se rozhodli uspořádat „ČTECÍ“ noc ve škole.

Pro prvňáčky to znamenalo vůbec poprvé strávit noc ve škole se svými spolužáky. Čtvrťáci se stali jejich parťáky a snažili se své mladší kamarády zaujmout při čtení pohádky. Byla to pro všechny čtenáře nová, neznámá pohádka. Zažili jsme společně příchod pana krále – panovníka, který velmi rád mlsal med…děti přicházely na vlastnosti, bez kterých by se dobrý panovník neměl obejít. Vyjasňovaly si jejich význam a důležitost. Ve skupinách si zkoušely předvídat následující děj, využívat své zkušenosti při argumentaci a nakonec si vyvodit poučení z nově přečtené pohádky.

Společné čtení, kdy starší předčítají svým mladším spolužákům, bylo povedené. Každý se své role zodpověďně chopil a společně si všichni pohádku užili jinak než jsou zvyklí..

Ve škole klademe na čtení, ale především na lásku ke knížkám, velký důraz a snažíme se čtenářství podporovat, protože kniha je brána k vědění…. A naši prvňáčci do ní vstoupili pravou nohou.