ZŠ Mnichovická, Kolín > Sportovní úspěchy > SPORTUJEME A SPORTUJEME

ATLETICKÝ TROJBOJ 4. – 5. TŘÍDA
Atletického trojboje se zúčastnilo celkem dvacet žáků vždy po deseti ze čtvrté a páté třídy. Soutěžilo se ve třech disciplínách – 50 m, skok daleký, hod míčkem. Největšího úspěchu dosáhli Tomáš Vytlačil z páté třídy, který získal stříbrnou medaili ve skoku dalekém a bronzovou v hodu míčkem a Radek Bašista ze čtvrté třídy, který vybojoval stříbro v běhu na 50 m.

ATLETICKÝ ČTYŘBOJ
V atletické čtyřboji naší školu reprezentovalo jedno družstvo chlapců a jedno družstvo dívek složených z žáků 8. – 9. tříd. Soutěžilo se v disciplínách:
běh na 60 m, skok daleký, skok vysoký, hod míčkem, vrh koulí a běhu dívky na 800 m a chlapci 1000 m. Chlapci obsadili celkové sedmé místo ze dvanácti zúčastněných škol. Dívky před poslední běžeckou disciplínou byly na prvním místě, bohužel po závěrečné osmistovce první příčku neudržely a nakonec vybojovaly krásné bronzové medaile.
Anna Pátková, Adéla Hanesová, Vanessa Valentová, Natálie Sochorová, Rozálie Pesslová, Bára Dubová.

PŘESPOLNÍ BĚH
V přespolním běhu nás reprezentovala čtyři družstva. Chlapci a dívky z páté třídy a chlapci a dívky ze sedmých a osmých tříd. V každé kategorii startovalo zhruba 80 závodníků. Největšího úspěchu dosáhl Marek Soukup, který svou kategorii suverénně vyhrál a stříbrnou medaili vybojoval v mladší kategorii Tomáš Vytlačil. Pěkná čtvrtá místa vybojovali Jakub Eiman a Přemek Kvasil.

V družstvech jsme dosáhli zatím nejlepšího výsledku v historii naší účasti v této soutěži. Chlapci doběhli na druhém místě a zlaté medaile jim utekly jen o čtyři body. Zato dívky svůj boj
proměnily ve zlato a staly se přebornicemi okresu s tím, že postupují na krajské finále do Kutné Hory 9. října.
chlapci: Marek Soukup, Přemysl Kvasil, Ondřej Jahoda, Vojta Nehasil, Jakub Otradovský
zlaté dívky: Anna Pátková, Adéla Hanesová, Hana Jurová, Barbora Krausová, Kristýna Koděrová, Antonie Záhorová