ZŠ Mnichovická, Kolín > Školní akce > Projekty > Culture Promotes Teaching and Learning

Projekt Erasmus+ kampaně KA2 v letech 2019-2021

Culture Promotes Teaching and Learning

  • Koordinátor: ZŠ Kolín V., Mnichovická 62

Partnerské organizace:

Antalya kepez mahmut celalettin okten anadolu imam hatip lisesi, Antalya, Turecko

136 Primary school „Luben Karavelov“, Sofia, Bulharsko

Istituto Comprensivo Santa Caterina, Resuttano, Itálie

Zakladna skola s materskou skolou a SJ Kamenica nad Cirochou, Osloboditelov 204, Slovensko

  • Časový rozvrh mobilit:

Turecko: prosinec 2019

Itálie: duben 2020

Česká republika: červen 2020

Bulharsko: říjen 2020

Slovensko: květen 2021

  • Doba trvání projektu: 24 měsíců
  • Finanční dotace projektu přidělená EU: 36 608 Euro

 

Cílem projektu je nabídnout studentům aktivity, které jim umožní tvořivě využít získaných dovedností a uplatnit je v situacích, které v běžném školním prostředí není snadné navodit. Žáci budou prezentovat svou školu, své město a zemi, vyprávět národní legendy, hrát divadlo, vytvářet projektový online časopis, natáčet videa nebo vytvářet animace a hrát týmové hry se zahraničními žáky. V rámci každé mobility se bude slavit národní den, který bude příležitostí představit hostitelskou zemi. Projekt nabídne možnost realizace všem našim i zahraničním studentům – mohou se zapojit v roli moderátorů v natočeném videu o škole a prohloubit tak svou znalost anglického jazyka, v roli animátorů, kteří video zpracují, kreativců a umělců, kteří se postarají o výtvarnou a hudební podobu projektových aktivit a v roli hostitelů žáků z partnerských škol nebo jejich průvodců během pobytu partnerů v ČR.

Pro žáky nižších ročníků (4. – 6.) jsou připraveny výměnné pobyty se Slovenskem, pro žáky vyšších ročníků výměny s Itálií, Bulharskem a Tureckem. Každá mobilita bude trvat 7 dní včetně cesty, dohromady se uskuteční 5 výměnných pobytů žáků. Mobility se zúčastní 3 učitelé a 5 žáků.

Projektové aktivity umožní žákům i učitelům posílit dovednosti v oblasti digitálních technologií, AJ, týmové spolupráce a kritického myšlení. Součástí každé mobility bude workshop pro učitele z partnerských zemí s cílem vzájemně se motivovat, sdílet zkušenosti a získat příklady dobré praxe.

Žáci, kteří se chtějí podílet na koordinaci jednotlivých fází projektu nebo se zapojit přímo do projektových aktivit tak mohou učinit v Erasmus Klubu. Činnost klubu bude zahájena v listopadu 2019.