ZŠ Mnichovická, Kolín > Informace > Přijímací řízení na střední školy ve školním roce 2019/2020

Jednotné přijímací zkoušky se konají pouze v prvním kole přijímacího řízení, a to 14. a 15. dubna 2020 (čtyřleté obory vzdělání), 16. a 17. dubna 2020 (šestiletá a osmiletá gymnázia). Každý uchazeč může jednotnou zkoušku konat dvakrát, v prvním stanoveném termínu ve škole uvedené na přihlášce v prvním pořadí, ve druhém stanoveném termínu ve škole uvedené na přihlášce ve druhém pořadí.

Přípravu zadání testů jednotné zkoušky, jejich distribuci a zpracování a hodnocení výsledků testů zajišťuje Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání. Uchazeč, který pro vážné důvody nemůže přijímací zkoušky konat v řádném termínu a svoji neúčast písemně nejpozději do 3 dnů omluví řediteli školy, ve které měl zkoušky konat, koná zkoušku v náhradním termínu. Náhradní termín pro konání jednotných zkoušek je stanoven na 13. a 14. května 2020.

Po vyhlášení výsledků potvrzuje přijatý uchazeč zájem o školu zápisovým lístkem do 10 pracovních dnů. Lhůta pro uplatnění zápisového lístku běží ode dne, kdy ředitel školy zveřejní seznam přijatých uchazečů, den vyhlášení se do běhu lhůty nezapočítává.

Nepřijatým uchazečům se jako dosud oznamuje výsledek přijímacího řízení zasláním rozhodnutí písemně. Vzít zpět zápisový lístek nově školský zákon neumožňuje. Výjimkou je případ, kdy jej žák bere zpátky pro uplatnění na druhé škole, kde bylo jeho odvolání proti původnímu nepřijetí úspěšné.

Předvyplněné přihlášky dostane žák 2. stupně s pololetním vysvědčením.  Žáci 1. stupně požádají o vydání přihlášky výchovnou poradkyni Mgr. Šárku Růžkovou, zápisový lístek vyzvedne zákonný zástupce v termínu uvedeném výše. Do 10. 2. 2020 přinesou žáci vyplněné přihlášky do školy, budou jim orazítkovány a podepsány p. ředitelkou. Přihlášky podává zákonný zástupce do 1. 3. 2020 na žákem zvolené škole.

Do 15. 3. 2020 rodiče získají zápisový lístek, který si osobně převezmou ve škole u výchovné poradkyně v týdnu od 2. – 6. 3. 2020 (út – pá 7,00 – 7,50; st – 12,40 – 15,40). V případě přijetí do SŠ, vyplní zápisový lístek a odevzdají ho do příslušné SŠ.